Mašinska obrada

Naše preduzeće je jedno od rijetkih proizvođača metalnih i plastičnih pozicija u Bosni i Hercegovini koje ima integrisan sistem razvoja i proizvodnje alata, brizganja proizvoda od plastičnih masa i precizne mašinske obrade.
Razvijamo i proizvodimo izuzetno kvalitetne alate za brizganje plastike za skoro bilo koju vrstu termoplastike (PP, PA, ABS, PE, PC …)

Čitav proces započinje u našem odjeljenju za konstrukciju alata, gdje ideja o izgledu novog proizvoda dobija svoj prvi oblik. Ovo je izuzetno bitna faza u izradi proizvoda jer ima najveći uticaj na kasniju konstrukciju alata i samo brizganje pozicija na mašinama.
Zatim se u našoj alatnici, na osnovu konstrukcije modela, pristupa izradi samog alata. Alati za brizganje proizvoda od plastičnih masa su ujedno najkomplikovaniji i najkompleksniji alati, ali kombinacija godina iskustva i stečenih znanja i vještina u mašinskoj obradi rezultirali su našom sposobnošću da izradimo vrlo kompleksne pozicije.
Nakon proizvodnje pojedinačnih komponenti i sklapanja alata vrši se testiranje i brizganje probnih uzoraka nakon čega započinjemo brizganje naših proizvoda.
Dugogodišnja eksploatacija alata uz proizvodnju velikih serija proizvoda dovoljno govori o kvalitetu izrade.

Pored proizvodnje alata vršimo i mašinsku obradu odnosno glodanje, struganje, bušenje, brušenje, eroziju različitih vrsta čelika, plastike i montažu sklopova. Po sistemu od crteža do gotovih komponenti, primjenom savremenih metoda obrade, u prilici smo da izradimo najrazličitije i najsloženije mašinske pozicije. Naši proizvodni kapaciteti orjentisani su kako na pojedinačnu tako i na maloserijsku proizvodnju.
Velikim iskustvom, preciznošću i predanim radom u proizvodnji pozicija za automatizaciju i robotizaciju procesa u automobilskoj i avio industriji, za klijente širom Evrope, postali smo sinonim za pouzdanog partnera koji će zadovoljiti sve zahtjeve što se tiče kvaliteta i rokova isporuke.