Verarbeitung von plastischen Massen

Proces brizganja

VIS je jedan od najvećih proizvođača plastičnih proizvoda za široku potrošnju i najveći proizvođač saksija u Bosni i Hercegovini. Proizvodnju vršimo brizganjem proizvoda od plastičnih masa. To je proces u kojem izrađujemo proizvode raznih oblika i veličina od plastičnih materijala (plastičnog granulata).
Proces u mašini za brizganje plastike se odvija tako da se rastopljena plastika ubrizga u alat (kalup), koji je napravljen u željenom obliku. Kad se plastika ohladi, alat se može otvoriti i plastični dio se izbaci iz kalupa.

Svojstva takve proizvodnje su:

  • - veliki kapacitet proizvodnje,
  • - visoka tolerancija proizvoda čak i u velikoj seriji,
  • - korišćenje različitih materijala,
  • - visok stepen automatizacije,
  • - mala količina otpada a poslije brizganja komada nije potrebna dodatna obrada.

20394-2804053

Proizvodnja namjenskih plastičnih pozicija je naša specijalnost i možemo proizvesti kompletnu poziciju ili neku od komponenti. Imamo 9 mašina za brizganje plastike sile zatvaranja 35-400 tona i kapaciteta brizganja do 1300 cmᶟ, različitih proizvođača (Batenfeld, KraussMaffei, Arburg). Takođe vršimo CNC mašinsku obradu plastike.
Tokom dugogodišnje saradnje sa velikim trgovačkim lancima, distributivnim centrima, malim radnjama, prepoznati smo kao pouzdan, siguran i poželjan partner što nam je motiv da zajednički nastavimo da radimo na unapređenju našeg poslovanja.